2011. december 26., hétfő

Black Panda Interjú

A Black Panda zenéjével a francia turnénk alkalmával találkoztam és nagyon bejött ez a Rock 'n Roll D-Beat. Azelőtt nem igen hallgattam ezt a stílust, de aztán nagyon megkedveltem.(Majd olvashattok egy interjút a Sickness nevű francia bandától is, akik ugyanebben a stílusban nyomulnak). Szóval a Black Panda egy nagyon fain Spanyol zenekar, pörgős, lendületes és kellően dühös. Eddig egy albumot és két 7" splitet tudhatnak a hátuk mögött. Ismerjétek meg őket:

1.Kezdjük a zenekarral kapcsolatos dolgokkal, mutatkozzatok be!
Hey! Cargadores vagyok az egyik gitáros. Mindannyian a western filmek, a Mad Max, a kávé likőr, Ennio Morricone, a Punk és a Rock and Roll őrültei vagyunk!

2.Melyik bandákban játszotok még?
Egy csomó zenekarban nyomul(t)unk: "BMX Crusader" (dob) néhány évvel ezelőtt a Sl's3-ban játszott, "El Pistones" (basszusgitár) a Madame Germenben és most egy dark bandában a Hongoban nyomja, "Shake Trigo"(gitár) a Lascivosszal rock'n'rollozik, "Tony Barbosa” (énekes és tequila) néhány évvel ezelőtt az Ekkaiaban énekelt, "Johny 100 Duros" (ének) sok évvel ezelőtt volt egy zenekara, de soha nem rögzítettek semmit, és végül én: "El Cargadores" (gitár), egy grindcore (Nashgul) és egy heavy bandában is játsom (Asedio).

3. Van a tagoknak a hivatalos munkahelye, vagy egyetemre járnak, vagy ilyemi?
Van aki már dolgozik, a többi munkanélküli és néhány tanul.

4. Kérlek mondd el a zenekar rövid történetét!
A zenekart 3 évvel ezelőtt kezdtük. Felvettük első LP-nket és a Mad Max filmek előtti tisztelgésből "Tanque de 98 octanos" lett címe. Aztán 2 split EP-t csináltunk a svéd Auktionnal és barátainkkal a spanyol Holocaust in Your Headdel. Csináltunk egy európa turnét, mely során ellátogattunk Franciaországba, Németországba, Hollandiába, Dániába, Svédországba és most dolgozunk a következő teljes albumon.

5. Mi inspirált titeket arra, hogy ilyen rock'n'rolling crust / punkot kezdjetek el játszani?
A hétvégi „hellpartik”! Kurva hosszú listát írhatnék a zenekarokról, akik hatással voltak ránk, de ez képtelenség, szeretünk punk-rockot, rock & rollt, crustot és punkot énekelni a barátainkkal, az inspirációt a dalok, valamint a nehéz és furcsa élethelyzetek adják…

6. Meséljetek a banda nevéről! Kapcsolódik valamihez, vagy ered valamiből, esetleg csak szimplán egy név?
A név egy „hellpartin” született. Részegek voltunk, azon a napon próbáltunk először, így vettünk néhány sört egy 24 / 7 -ben. Ekkor még nem volt nevünk és egy barátunk azt ajánlotta, hogy nevezzük el magunkat, a bolt neve után: Happy Pandának. Tovább ittunk és úgy döntöttünk, hogy egy sötétebb nevet választunk, ez lett a BLACK PANDA!!

7. Légyszi beszélj egy kicsit a spanyol punk / hc / crust színtérről. Menyire megosztottak a punkok, skinek, hc kölykök, crustyk?

A kormány mennyire tolerálja az ilyen zenét/koncerteket? Vannak gondok a nácikkal nálatok? Azért kérdem, mert nálunk kurva sok gáz van ebből és a punk / hc színtér is érdekelt ebben.

Nos ... mi egy kis városban élünk, így a koncertek elég jók szoktak lenni. Sok különböző srác lejön és együtt bulizik, ugyanis kis város lévén évente elég kevés buli akad. Itt nem az a helyzet, mint a kibaszott nagy városokban, ahol minden napra jut koncert.

Gondok a kormánnyal? Hogy gáz legyen a kormánnyal, ahhoz először a rendőrökkel kell összezördüléseknek lenni, de velük itt még soha nem volt. Még sosem szakították félbe a bulinkat, vagy tiltották meg, hogy játszunk.

Nácik. Mint már mondtam a város kicsi. Lehet, hogy van 2-3 hülyegyerek, aki magát nácinak vallja, de nem vállalja fel, szóval ebből adódóan nincs is nálunk probléma és nem is lesz.

A nácik főként Madridban, Barcelonában és Valenciában okoznak gondokat, ahol nagyobb a náci mozgalom. Láttam egy csomó videót a keleti országok náci katonai kiképzéséről és úgy tűnik, hogy ott tényleg eléggé odabasznak.

8. Mondtad, hogy volt egy turnétok Európában. Hasonló a kérdésem az előzőhöz: van számottevő különbség a spanyol és a francia (vagy svéd vagy német, vagy bármelyik) színtér között?

A koncertek Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és a közép-európai országokban többé-kevésbé egyformák, különbség inkább Svédországban van. Tudniillik, ez egy nagyon gazdag ország és magas az életszínvonal. A bulik a kormány által biztosított épületekben voltak, így totális volt a kontrol az emberek felett, tehát sem inni, sem dohányozni nem lehetett… Ez már túl tökéletes volt számunkra, hahaha!

9. A zenekar tagjai részt vesznek különféle szociális vagy politikai tevékenységben? Ha igen, írj erről egy kicsit kérlek!

Néhányunk folyamatosan sqattol, és most merültünk bele egy új projektbe, a neve A Casa Das Atochas [http://www.myspace.com/casadasatochas]. Összefogtunk a coruñai egyesületekkel, hogy felépítsünk egy új foglaltházat a város közepén. Nézd meg a myspacet, képekért, videókért, eredményekért stb.


10. Mi a helyzet a spanyolokkal? A történelem már megmutatta, hogy ezek az emberek tudnak harcolni a szabadságukért és jogaikért. A helyzet manapság is ugyanaz? Vagy az emberek inkább érdektelenek lettek az alsóbb osztályok problémáira? Mi az emberek reakciója, az Afrikából érkező migrációval szemben, hiszen Marokkón át érik el az afrikaiak legkönnyebben Európát. Szerintetek az emberek hogyan ítélik meg a migránsokat Spanyolországban és Európában?

Szerintem (és ez csak az én véleményem), az emberek nem olyan aktívak már, mint a 80-as években voltak, mert akkora a korrupció és a sok szar, ami beleivódott a hétköznapokba, hogy inkább basznak mindenre. A tömegmédia tud mozgósítani valamennyire, vagy ha valami közvetlenül érinti az embereket (mint a tömeges elbocsátások a multi cégeknél), ilyenkor ki mennek az utcára, és tiltakoznak és sírnak és gyújtogatnak, hehe ...
A szakszervezetek sem segítenek túl sokat. Ők túl sok éve a kormány szövetségesei, és úgy néz ki, mintha elfelejtették volna, hogy a dolguk az, hogy megvédjék a "munkásosztályt". Most nem mások, mint alkalmazottak, akinek a fizetése a kormánytól jön. A Spanyol állam meg egy TV-show, ahol a nemzetet csak az érdekli, hogy lássák, hogyan boldogul a korrupt, bebörtönzött polgármester a híres flamenco-énekessel, illetve hogyan költ a Real Madrid 90 millió eurót néhány seggfejre. Ez az igazi nemzeti érdeklődés, basszák meg!


11. A kormány próbálja ellenőrzése alá vonni a színteret? Lehet problémájuk a punkoknak a munkahelyükön, vagy az iskolában abból, hogy punk/hc koncertre járnak? Például Fehéroroszországban elbocsáthatnak a munkahelyedről, vagy kirúghatnak az egyetemről, ha punk koncertekre jársz, vagy punkzenét játszol. Izraelben ráadásul le is csukhatnak, ha politikai punkot nyomsz, ezzel a dumával, hogy "a nemzet ellensége".
Nem, nincs gondunk a munkahelyen a punkkoncertek, vagy punkzenekarok miatt, nem kell elmondani az embereknek, hogy mi folyik a magánéletünkben. Enemy of the Nation (a nemzet ellensége)? Ez egy jó név!

12. Nálatok mennyire próbálja a kormány megfigyelés alá vonni a társadalmat? Mint például Angliában, ahol több ezer kamerát szereltek fel mindenfelé a városokban.
Sosem voltam Angliában, de az egyik kint élő cimborám mesélte, hogy London tele van biztonsági kamerával. Sok ember gondolja úgy, hogy ezek a kamerák hasznosak, de azért veszélyt is jelentenek. Köztudott, hogy az óvodák területén is vannak kamerák felszerelve, hogy a szülők on-line ellenőrizzék a gyerekeiket, amíg ők a munkahelyükön ülnek. Természetesen, ez kurva jó a szülők számára, de ezek a gyerekek biztonsági kamerák között nőnek fel, és ha majd 20 évesen kimennek az utcára, vagy bemennek valahova, egyáltalán nem lesznek meglepve a kamerák láttán, mert velük születtek. Azt hiszem ez a szar őrülten veszélyes.

13. Tudnál ajánlani néhány fasza spanyol zenekart?
Looking for an Answer, Hongo, Antiplayax, Moho, Erantzun, Dishammer, Derrota, Machetazo, Spandau Bullet,Violent Headache, Desguace, Totalickers és a Horrör, akik most vettek fel egy baromi jó Lp-t.


14. Állítsd fel a saját személyes top 10-edet a legnagyobb valaha kiadott albumokról.
Ezek a kulcsfontosságú albumok számomra. Nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Metallica – Kill..em All

Death Breath – Stinking up the Night

Entombed – Clandestine & Left Hand Path

Genocide Superstars – Superstars Destroyer

Napalm Death – Harmony corruption

Dissection – Storm of the Lights Bane

To What End – Concealed below the surface

Iron Maiden – minden!

Inepsy – No speed limit for destruction

Hellacopters – High Visibility

Dismember – Death Metal

Extreme Noise Terror- Retrobution

Repulsion - Horrified

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése