2011. december 26., hétfő

Sickness Interjú

Ismét egy banda sárközifalváról. A Sickness zenéjével tavaly ismerkedtem meg és elég sok kellemes pillanatot okozott, főként a We are punx című számuk. Az egész 4 Bastards lemezük baromi jó amúgy, tempós, mocskos rock and roll d-beat, mint mondjuk az Auktion, vagy a Horrör. Természetesen helyet kapott egy Motörhead és egy Discharge feldolgozás is… A válaszokra kábé fél évet kellett várni, ráadásul a kérdések felére válaszoltak csak, no de ne legyünk telhetetlenek legalább megküldték a faszik, úgyhogy nosza:

Először is némi bemutatkozást kérnék.

Hey, mi vagyunk a Sickness és már 10 éve létezünk. A felállás: Toto/dob, Cyril/basszusgitár, Murdock/gitár és Pepe/hang. Az első albumunkat 2007-ben vettük fel, a címe „4 Bastards”. Előtte is kiadtunk néhány cuccot pl: egy split LP-t az amcsi Tinnitisszel 2005-ben, és két demót: egyet 2000-ben „Sickness”-, egy másikat 2003-ban „Just shit” címmel. Ráadásul elég sok válogatás lemezen is szerepeltünk.

10 év után van még perspektíva a bandában?

Még 10 év crust ’n roll után is, tovább és tovább akarjuk nyomni, találkozni egy csomó emberrel a világ minden tájáról, és erős sört vedelni egész kibaszott éjjel.

Hogy írnád le a zenéteket, mely bandák hatottak rá a leginkább?

Azt hiszem a zenénk a rock ’n roll és a crust egy bizonyos keveréke. A legelső banda ami hatott ránk az a Motörhead (kibaszottul a legkirályabb rock zenekar), no meg mellette persze a különféle mocskos angol punk bandák, mint a Discharge, GBH, Dead Boys stb…

Az eddigi egyetlen LP-tek a 4 Bastards elég régen jelent már meg. Mikorra lehet számítani új anyagra?

Ja, hát 2007-ben jelent meg. Most éppen egy második gitárost keresünk, aztán indulunk felvenni az új albumot áprilisban. Reméljük, hogy körülbelül 2010 szeptemberére már elérhetővé válik.

Merre játszottatok eddig, volt lehetőségetek külföldre is eljutni?

Különböző európai országban játszottunk már (Spanyolország, Svájc, Belgium, Hollandia). Sok fasza zenekarral játszottunk már együtt pl: Vomit For Breakfast, Kro’n’oi, Human Compost, Freedom. A francia Les Apaches punk zenekar rengeteg lehetőséget adott, hogy játszhassuk a kibaszott zenénket.

A zenétekből ítélve a Discharge és a Motörhead volt a legnagyobb favorit, de mégis mi a célotok a zenével?

Bezony, igazad van a hatásainkat illetően. Imádjuk ezt a gyors, mocskos és hangos rock ’n rollt játszani, minden energiájával együtt. Ráadásul ez egy módja annak, hogy kifejezzük az ellenérzéseinket a társadalommal szemben (fasizmus, vallás, háborúk). A Sickness egy útja annak, hogy felszólalhassunk azon dolgok ellen, amiket utálunk.

Milyen a jelenlegi punkhardcore helyzet franciaországban? Ahogy láttam elég fasza klubbok vannak.

Elég szar most a szitu, rengeteg squatot bezárattatott a kormány, ráadásul az államhatalom már azt sem tűri, hogy hardcorepunk bandában játsszál Franciaországban. Szóval keményen meg kell küzdenünk azért, hogy megtalálhassuk a módját annak, hogy nyomathassuk a zenénket.

De azért azt tudnod kell, hogy országszerte rengeteg banda harcol a punkhardcoreért. Csak nálunk Auchban ezek vannak: Mental Disorder ( crust hardcore), Violent granies (punkhardcore), Kro’n’oï (punk), Ramoon stompers ( skarock), Alzheimer (streetpunk), Branlarians (rocksteady), Junkyards birds (stone rock).

Mivel a punkrock nem fizeti a számlákat, ezért gondolom van polgári foglalkozásotok is.

Mindannyian dolgozunk a civil életben. Cyril különféle színpadi munkákkal foglalkozik - háttérmunkás, Murdock klíma szerelő, Toto egy színházban dolgozik, Pepe pedig Cyrilhez hasonlatosan hang és fény technikus. Szóval kurva sok szabadidőnk van, hogy zenéljünk.

Jártatok már erre?

Még sosem jártunk ott, de Cyril kábé 15 éve az első crust zenekarával járt Kelet-Európában (Lengyelország, Csehszlovákia…)

Végül pedig szabad kezet kaptok, üzenjetek, vagy írjatok bármit, amit akartok.

Köszönjük az érdeklődésedet és elnézést a késedelemért és a béna angol tudásért.

Meg a meg nem válaszolt kérdésekért:)-szerk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése