2011. december 25., vasárnap

Reflections of Internal Rain Interjú

Következzék egy rövidke interjú egy nagyon klassz újvidéki zenekarral azon apropóból, hogy augusztusban 2 helyütt is játszanak Magyarországon.

-Helló Stoja fiú, bemutatnád a zenekarodat?
-Ivan - guitar, vokál, Aleksandar – dobok, Petar – gitár, Duško – ének, Nikola – basszusgitár, vokál.

-Szerinted fontosak a nevek egy zenekarban vagy sem?
-Érted, ha kéred, hogy mutassam be a zenekart, akkor az, nem?

-Jó, jó, nem így gondoltam. Arra lennék kíváncsi, hogy az emberek neve dominánsabb-e vagy pedig inkább a gondolatiság és az üzenet kerül kidomborításra?
-Alap, hogy fontos az üzenet, de a tagok nélkül nincsen üzenet, érted?

-Mit takar a R.O.I.R. kifejezés?
-Reflections Of Internal Rain.

-Köszi basszus! :) És mi a fene az a R.O.I.R. Barmy Army?
-Létezett egy zseniális finn zenekar Umlaut néven, akik tolták az Umlaut Barmy Army-t, amelynek gondolom a régi Exploited szám volt az alapja. Bárhogy is nézzük, az a szám nagyon jó volt, ezért úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk a saját változatunkat is, természetesen R.O.I.R. Barmy Army csordavokállal, ennyi a sztori. Yeah!

-Van valami konkrét üzenetetek, missziótok? Ha igen, mi az?
-Szeretnénk a zenekart addig csinálni, amíg csak lehet. Bár az egész nagyon spontán indult, viszont ennek ellenére mindannyian hittünk a zenébe, az alkotás örömében, a koncertek varázsában, a mókázásban, az új emberekkel való megismerkedésben és különböző nyelveken való kommunikálásban. Nem kapkodunk, nem sietünk, bőven van időnk mindenre.

-Mit gondolsz a neo-crust hullámról?
-Igazából nem bánom. Mindaddig, amíg őszinte, addig hallgatni is fogom.

-Mi a helyzet Újvidéken? Zenekarok? Fanzinek? Jó helyek? Aktivitizmus?
-Nos, Újvidék a volt Jugoszlávia punk fővárosa volt. Rengeteg csapat, rengeteg koncert, zenekarok mindenhonnan, sok sok fanzine. Mára mindez megváltozott. Az egyik legnagyobb probléma egy jó hely megtalálása a koncerteknek. No és persze a megfelelő kondíciókkal. Van ugyan néhány hely, de vagy sok bérleti díjat kérnek, vagy nem akarnak egyszerűen ilyenekkel foglalkozni, vagy csak bénák hozzá. Legyen az ő dolguk. Sajnos nincsen squat-tunk, sem más olyan hely, ami hasonlóan üzemelne. Fanzine téren itt van a Last Breat, ami elég jó No, aztán van egy csomó zenekar is, akik hol aktívabbak, hol pedig semmit sem csinálnak. Hogy ez az ország más részein is így van-e, azt nem tudom, de azt igen, hogy a dolgok mindig változnak. Persze azért vannak emberek, akik megpróbálnak valamit változtatni, koncerteket szervezni, vagy segíteni a turnén levő zenekaroknak, ami igazán jó.


-Játszottatok már Magyarországon, van valami jó vagy rossz sztorid ezzel kapcsolatban?
-Magyarország volt az első hely, ahol Szerbián kívül játszhattunk. Csongrádon. 2006-ban. Emlékszem, hogy nem vittünk pergőt és lábgépet, így a többi zenekartól kellett kölcsön kérnünk. De a koncert igen remek volt, sok remek arccal találkozhattunk és nagyon finom sütiket ehettünk :) A magyar koncertjeink meglátásom szerint egyre jobbak lesznek. Köszönet nektek mindezért!

-Mennyire ismered a magyar színteret? Milyennek látod a srácok viselkedését, hozzáállását?
-Mit nem mondjak, van 1-2 remek zenekarotok. Nem bocsátkoznék felsorolásba, mert tutira kihagynék véletlenül valakit. Tudom, hogy elég jó koncertek vannak nálatok és hogy jó arcok járnak rájuk, ami azért elég jó. Szeretem, hogy nyitottak vagytok, segítetek a tournén levő zenekaroknak, ami egy igazán pozitív dolog, hiszen ez is motiválja a fiatalokat, hogy ők is megalakítsák a saját csapataikat, vagy akár kiadót alapítsanak


-Mit vársz a mostani 2 magyar koncertetektől?
-Ha már így megkérdezted, hát elmondom: öt csillagos (NEM négy, ÖT!) csillagos szállodát, limuzinokat minden tagunk részére, kaviárt, ami ha szar lesz, akkor kivágom az ablakon. Ja, és delfineket, sok-sok delfint!

-Öööö, izé, vörös vagy fehér kaviár…?
-Sosem próbáltam és asszem sosem fogom.

-Melyik a kedvenc limuzin színetek?
-Nem a szín, hanem a méret a lényeg.

-Valamit még a végére? Köszi amúgy, hogy válaszoltál, nemsokára találkozunk!
-Ne parázz, köszi az érdeklődést!

kontaktolj: http://www.myspace.com/reflectionsofinternalrain

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése