2011. december 26., hétfő

Mördare Interjú

A Balkanica core fesztiválon láttam a srácokat először és kurvára élveztem a koncertjüket, tetszett a muzsika nagyon (latin íz, svéd vonal, d-beat/crust rock and roll). A megvásárolt Cd-t aztán hazafelé jövet ki sem vettük a kocsi lejátszójából, így egész úton ugyanaz a 7 dal szólt, de nem bántuk. A legszebb és -legjobban várt- pillanat a Mördare című szám 12. másodpercében levő "UH" kiáltás. Ez azóta szlenggé is vált nálunk. Na, de elég a szájtépésből, szóval: gyors zene, gyors kérdések, gyors válaszok, MÖRDARE:

Mikor alakultatok?

Azt hiszem 2007 márciusa környékén.

Elég sok bandában nyomjátok/nyomtátok még a Mördare mellett, melyek ezek?

Uh, kurva sokban, de ezek közül a legismertebbek talán: No CONFORME,APATIA NO,DISNIGHT BASTARDS,HAPPY DEATH… meg még egy csomó… a ma is létező bandák a LOS DOLARES és a MUGRIND.

Ha jól tudom a Mördare egy project zenekar. Miért kezdtétek el? Mik a terveitek?

Egy project, mint minden amit az életünkben teszünk. Azért kezdtük el, hogy együtt játszhassunk, mivel sok volt a szabadidőnk és a drogozás már nem volt elég nekünk.

Néhány tagotok Venezuelából származik, hogy jutottatok Spanyolországba?

Ugyanúgy, mint a legtöbb ember: repülővel! Oké, az én okom az volt, hogy folytathassam a zenélést és drogokból is kevesebb volt arra.

A RAW-val kiadott split CD-R-etek kibaszott jó! Milyen a lemez fogadtatása?

Néhány embernek nem tetszik, néhánynak igen (ők főként persze a barátaink). De hallottunk egy srácról, aki kiugrott az ablakon miután hallott bennünket, mivel ezek után az élete teljesen értelmét vesztette.

Merre játszottatok eddig és milyen sikerrel?

Siker? Punkok vagyunk, nem sikeresek, kibaszott sors csapás, he-he. Oké, megyünk Franciaországba, Svájcba, Németországba, Hollandiába, Lengyelországba, Csehországba, Horvátországba, Szlovéniába. Csak egy turné lesz, mert gondok vannak a papírjainkkal (a legális papírokkal), szóval nem utazhatunk túl sokat, mert mindig gondok vannak a zsarukkal… Nem mehetünk Angliába például…

Mikor jön már az LP?

Nem sokára felvesszük az új anyagot, és remélem robbani fog mint a bomba, MORDER BOMBA, hehe! Plusz, írtunk néhány haverunknak, hogy adjunk ki egy split LP-t.

A CD-t becsületkasszában árultátok, mennyire tartották ezt tiszteletben az emberek? Nem éltek vissza vele?

Nem, azt hiszem jó dolog volt, hogy így csináltuk.

Mit gondoltok a zene letöltésről, DIY, vagy nem?

100 × 100 anti copyright... take the best and fuck the rest! (kb.: vedd el a legjobbat és szard le a maradékot - szerk.)
Terveztek hosszabb turnét?

Nem tervezünk, de a turnézás mindig foglalkoztat minket.

Benne vagytok valamilyen szervezetben (civil, politikai, stb.)?

Nem.

Ok, kösz a válaszokat, remélem találkozunk a környéken, vagy akár Mo.-n is, még valami?

Srácok, mindenki egyedül hal meg, szóval érezzétek jól magatokat és óvakodjatok a kutyaszartól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése